Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

   Katedra Żywienia Człowieka i Dietetyki
    Wydział Technologii Żywności
    Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

plik svg - godło

Przedmioty na studiach I stopnia

Kierunek: Technologia żywności i żywienia człowieka,
                  Dietetyka
                  Towaroznawstwo

  • Podstawy Żywienia Człowieka
  • Żywienie człowieka z elementami bromatologii
  • Żywienie człowieka i podstawy gastronomii
  • Biologiczne podstawy zdrowia i racjonalnego żywienia
  • Toksykologia Żywności
  • Opakowania, magazynowanie i transport  żywności
  • Opakowalnictwo
  • Towaroznawstwo art. Przemysłowych
  • Podstawy dietetyki  /elektyw/
  • Żywność niekonwencjonalna
  • Fizjologia Człowieka
  • Genetyka
  • Żywienie sportowców
  • Dietetyka pediatryczna
  • Obsługa konsumenta
  • Patofizjologia
  • Seminarium dyplomowe

 

Przedmioty na studiach II stopnia

Kierunek: Technologia żywności i żywienia człowieka
Specjalność: Technologia żywności
                       Żywienie człowieka z dietetyką

  • Ocena żywienia
  • Dietoprofilaktyka
  • Dietetyka II
  • Nutrigenomika
  • Polityka wyżywienia ludności
  • Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa
  • Nowoczesne metody kulinarne
  • Żywienie sportowców
  • Metody badań eksperymentalnych
  • Seminarium specjalizacyjne w j. obcym
  • Żywność specjalnego  przeznaczenia
  • Opakowania, magazynowanie  i transport żywności
  • Bromatologia
  • Toksykologia II
  • Doświadczalnictwo i analiza danych