Katedra Żywienia Człowieka i Dietetyki
Wydział Technologii Żywności
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
Dydaktyka
Przedmioty na studiach I stopnia
Kierunek: Technologia żywności i żywienia człowieka,
Dietetyka
Towaroznawstwo
- Podstawy Żywienia Człowieka
- Żywienie człowieka z elementami bromatologii
- Żywienie człowieka i podstawy gastronomii
- Biologiczne podstawy zdrowia i racjonalnego żywienia
- Toksykologia Żywności
- Opakowania, magazynowanie i transport żywności
- Opakowalnictwo
- Towaroznawstwo art. Przemysłowych
- Podstawy dietetyki /elektyw/
- Żywność niekonwencjonalna
- Fizjologia Człowieka
- Genetyka
- Żywienie sportowców
- Dietetyka pediatryczna
- Obsługa konsumenta
- Patofizjologia
- Seminarium dyplomowe
Przedmioty na studiach II stopnia
Kierunek: Technologia żywności i żywienia człowieka
Specjalność: Technologia żywności
Żywienie człowieka z dietetyką
- Ocena żywienia
- Dietoprofilaktyka
- Dietetyka II
- Nutrigenomika
- Polityka wyżywienia ludności
- Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa
- Nowoczesne metody kulinarne
- Żywienie sportowców
- Metody badań eksperymentalnych
- Seminarium specjalizacyjne w j. obcym
- Żywność specjalnego przeznaczenia
- Opakowania, magazynowanie i transport żywności
- Bromatologia
- Toksykologia II
- Doświadczalnictwo i analiza danych